Brasiliens eneste åbent homoseksuelle parlamentsmedlem går i eksil

Jean Wyllys har siddet i den brasilianske nationalforsamling i flere perioder og blev i oktober 2018 genvalgt for en ny 4 årig periode, men har nu valgt at gå i eksil efter en række dødstrusler. Han var indtil da landets eneste åbent homoseksuelle parlamentsmedlem. Han var samtidig nær ven af Marielle Franco, der i marts 2018 blev skudt og dræbt sammen med sin chauffør. Hun var medlem af bystyret i Rio de Janeiro og var ligeledes homoseksuel.

Wyllys lægger ikke direkte ansvaret for sit eksil på præsident Bolsonaro trods det at de to ofte har været på kollisionskurs i parlamentet, og Bolsonaro har indledt en hadkampagne mod homoseksuelle. Men forfølgelse af LGBT personer steget drastisk de seneste år. I 2017 blev mindst 445 LGBT personer myrdet som følge af homofobi. En stigning på 30% ifht. året før.

Udover den radikale højrefløj som præsident Bolsonaro nu står i spidsen for udspringer hadkampagnen fra de mange kristne evangeliske bevægelser i landet. Bevægelser der har deres udspring i USA.