Britisk politi infiltrerede gennem årtier venstrefløjen

Fra 1970'erne frem til i dag infiltrerede britisk politi 124 venstrefløjs- og græsrodsorganisationer skriver det britiske dagblad Guardian. Den organisation der var tættest overvåget var Socialist Workers Party (SWP), hvor der altid var mindst 1 infiltratør placeret. Ialt 24 forskellige politispioner var gennem årene placeret i den. Fire af dem udviklede kæresteforhold til andre medlemmer af partiet, og en af dem fik barn med et partimedlem.

Den organisation der var næstmest overvåget var den britiske vietnambevægelse, der bekæmpede USA's krig mod Vietnam. Guardian har sammensat en komplet liste på de 124 overvågede organisationer. Spionagen var næsten udelukkende rettet mod venstrefløjen. Kun 3 radikale højrefløjsorganisationer optræder på Guardians liste. 22 venstrefløjspartier og -grupper var infiltreret, 10 miljøorganisationer, 9 anti-racistiske kampagner og 9 anarkistiske grupper. Men infiltrationen rettede sig også mod anti-apartheid bevægelsen, fagbevægelsen og bevægelser rettet mod monarkiet, våbenhandel og atomvåben.

Afsløringen er en parallel til den danske PET kommission der i 2009 offentliggjorde sine rapporter om årtiers ulovlige overvågning og infiltration af den danske venstrefløj og fagbevægelse.