Internationale aktivister ved de står overfor et folkemorder militær

Neta Golan er en af grundlæggerne af International Solidarity Movement, der organiserer protestaktioner mod terrorstatens besættelse af Palæstina. Hun fortæller at unges ønske om “at leve i en mere retfærdig verden” er en af de faktorer der gør at de tør rejse til protestaktioner på den Israelsk besatte Vestbred. Det US-Tyrkiske medlem af ISM, Aysenur Ezgi Eygi blev henrettet af terrorstaten under en sådan protestaktion på Vestbredden. Hun blev dræbt af skud fra en ZOF skarpskytte. Terrorstatens formål med henrettelserne er at skræmme de internationale aktivister fra at deltage. Det lykkes ikke. I 2003 henrettede terrorstaten US aktivisten og jøden Rachel Corrie, der blev kørt over af en Israelsk bulldozer i Gaza. Selvom USA hævder, den bekymrer sig om drab på egne statsborgere, gælder det udelukkende, når det er palæstinensiske grupper der gøres ansvarlige. Det er i orden hvis det er terrorstaten der leverer morderne.

“Palæstina indtager en nøglerolle i kampen for menneskerettigheder og de oprindelige folks ret til at forblive på deres jord. Folk kommer her for at være en del af modstanden mod et system, der stjæler jord fra folk og implementer et uretfærdigt system. Når de kommer her kan de faktisk konfrontere dette system", siger Golan. Hun understreger at de frivillige der kommer til det besatte Palæstina er klar over faren. De ved at de står overfor et folkemorder militær.

Mange israelere er en del af ISM, men terrorstaten har endnu ikke vovet at henrette nogen af dem. De ved det vil give bagslag i den israelske opinion. Men internationale aktister har ingen værdi i Israel. Deres liv er intet værd. Derfor bliver de henrettet i koldt blod.